18. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vitello tonnato je tradiční italský pokrm skládající se z plátků kuřete nebo jehněčího masa zalitého chutnou omáčkou z tuňáka. Tento lahodný recept je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně s jemnou kombinací masa a omáčky. S naším receptem na vitello tonnato si můžete snadno připravit tuto lahodnou pochoutku doma. Užijte si tradiční chuť Itálie ve vaší vlastní kuchyni!
Suroviny
- 1 kg telecího masa
- 400 g tuňáka ve vodě
- 3 vajíčka
- 150 g kaparů
- 200 ml majonézy
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Maso uvaříme ve vody s kořením asi hodinu, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
- Mezitím si připravíme omáčku. V mixéru rozmixujeme tuňáka, vajíčka, kapary, majonézu, citronovou šťávu, sůl a pepř, přidáme olivový olej, dokud není omáčka krémovitá.
- Plátky masa položíme na talíř a potíráme je omáčkou. Dáme do lednice a necháme odpočinout minimálně 4 hodiny.
- Podáváme pokapané trochou olivového oleje a ozdobíme citronovými plátky a kaparami.