18. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Vitello tonnato
zdroj: Recepty 24/7

Vitello tonnato je tradiční italský pokrm skládající se z plátků kuřete nebo jehněčího masa zalitého chutnou omáčkou z tuňáka. Tento lahodný recept je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně s jemnou kombinací masa a omáčky. S naším receptem na vitello tonnato si můžete snadno připravit tuto lahodnou pochoutku doma. Užijte si tradiční chuť Itálie ve vaší vlastní kuchyni!

Suroviny

  • 1 kg telecího masa
  • 400 g tuňáka ve vodě
  • 3 vajíčka
  • 150 g kaparů
  • 200 ml majonézy
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Maso uvaříme ve vody s kořením asi hodinu, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Mezitím si připravíme omáčku. V mixéru rozmixujeme tuňáka, vajíčka, kapary, majonézu, citronovou šťávu, sůl a pepř, přidáme olivový olej, dokud není omáčka krémovitá.
  3. Plátky masa položíme na talíř a potíráme je omáčkou. Dáme do lednice a necháme odpočinout minimálně 4 hodiny.
  4. Podáváme pokapané trochou olivového oleje a ozdobíme citronovými plátky a kaparami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *