22. 1. 2025
Autor: Michal Němeček
Vietnamský salát z papáji a krevet
zdroj: Recepty 24/7

Objevte exotickou chuť Asie s naším receptem na vietnamský salát z papáji a krevet! Tento osvěžující a lehký salát kombinuje sladkou chutnost zralé papáje s pikantními krevetami, aromatickými bylinkami a pikantním limetkovým dressingem. Ideální jako zdravý oběd nebo jako strhující předkrm na vaší další párty. Plný vitamínů, barev a chutí, které uspokojí každého milovníka asijské kuchyně. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept nyní a dopřejte si kousek Vietnamu u vás doma!

Suroviny

  • 1 zralá papája, oloupaná, bez semen a nastrouhaná
  • 200 g vařených krevet, oloupaných
  • 1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
  • 1 malá červená cibule, tenké proužky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 čerstvý červený chilli, jemně nasekaný (volitelně)
  • Hrst čerstvého koriandru, nasekaného
  • Hrst pražených arašídů, nasekaných
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • Šťáva z 1 limetky

Postup

  • V míse smíchejte nastrouhanou papáju, mrkev, cibuli, česnek a chilli.
  • Přidejte vařené krevety a vše promíchejte.
  • V malé misce si připravte zálivku z rybí omáčky, cukru a limetkové šťávy, dokud se cukr úplně nerozpustí.
  • Zálivku nalijte na salát a dobře promíchejte.
  • Před podáváním salát posypte nasekanými arašídy a čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *