22. 1. 2025
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objevte exotickou chuť Asie s naším receptem na vietnamský salát z papáji a krevet! Tento osvěžující a lehký salát kombinuje sladkou chutnost zralé papáje s pikantními krevetami, aromatickými bylinkami a pikantním limetkovým dressingem. Ideální jako zdravý oběd nebo jako strhující předkrm na vaší další párty. Plný vitamínů, barev a chutí, které uspokojí každého milovníka asijské kuchyně. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept nyní a dopřejte si kousek Vietnamu u vás doma!
Suroviny
- 1 zralá papája, oloupaná, bez semen a nastrouhaná
- 200 g vařených krevet, oloupaných
- 1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
- 1 malá červená cibule, tenké proužky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 čerstvý červený chilli, jemně nasekaný (volitelně)
- Hrst čerstvého koriandru, nasekaného
- Hrst pražených arašídů, nasekaných
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- Šťáva z 1 limetky
Postup
- V míse smíchejte nastrouhanou papáju, mrkev, cibuli, česnek a chilli.
- Přidejte vařené krevety a vše promíchejte.
- V malé misce si připravte zálivku z rybí omáčky, cukru a limetkové šťávy, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Zálivku nalijte na salát a dobře promíchejte.
- Před podáváním salát posypte nasekanými arašídy a čerstvým koriandrem.