11. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objevte chuť autentického Vietnamu s naším receptem na vietnamský salát s hovězím masem! Tento osvěžující a lehký salát kombinuje tenké plátky křehkého hovězího masa s čerstvou zeleninou, bylinkami a exotickým dressingem. Ideální volba pro zdravý oběd nebo lehkou večeři, která vás zasytí, ale nezatíží. Naučte se, jak připravit tento jednoduchý a rychlý recept, který oslní vaše chuťové buňky a přinese kousek Vietnamu přímo na váš stůl. Vyzkoušejte vietnamský salát s hovězím masem a objevte kombinaci neodolatelných chutí a vůní, která vás zaručeně nadchne!
Suroviny
- 300 g hovězího masa (ideálně roštěné)
- 1 salátová okurka
- 2 mrkve
- 1 malá červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 50 g čerstvých bylinek (minta, bazalka, koriandr)
- 50 g arašídů
- 100 g rýžových nudlí
- 1 limetka
- Olivový olej
- Sojová omáčka
- Rybička
- 1 lžíce hnědého cukru
- Chilli podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte zálivku smícháním 3 lžic sojové omáčky, 1 lžíce rybí omáčky, šťávy z limetky, hnědého cukru, nadrobno nasekaného česneku a chilli.
- Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky a naložte do poloviny připravené zálivky. Nechte marinovat alespoň 30 minut.
- Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu, scedíte a nechte vychladnout.
- Mrkev, okurku a červenou papriku nakrájejte na tenké nudličky. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a rychle na ní opečte naložené maso.
- V misce smíchejte nudle, zeleninu, bylinky, opečené maso a zbytek zálivky.
- Salát servírujte posypaný nasekanými arašídy.