15. 9. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Poznejte autentický chuťový zážitek s naším receptem na vietnamský pho s hovězím masem! Tento tradiční vietnamský polévkový pokrm kombinuje bohatý vývar, tenké plátky hovězího masa a čerstvé bylinky pro dokonalou harmonii chutí. Učíme vás, jak si pho připravit snadno doma, s krok za krokem průvodcem a tipy pro nejlepší výsledek. Ideální jídlo pro každé roční období – zdravé, vydatné a plné chuti. Objevte tajemství pravého vietnamského pho a překvapte své blízké exotickou pochoutkou přímo z Vaší kuchyně!
Suroviny
- 200 g hovězího masa (nejlépe z kýty)
- 200 g rýžových nudlí (pho)
- 1 l hovězího vývaru
- 1 cibule
- 2 zelené jarní cibulky
- 1 kus zázvoru (asi 5 cm)
- 2 hvězdičky badyánu
- 2 hřebíčky
- 1 skořicová tyčinka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- Límec, čerstvý koriandr, mungo klíčky (pro ozdobu)
- Sríracha čili omáčka nebo jiná pálivá omáčka (podle chuti)
Postup
- Větší hrnec naplňte vodou, přiveďte k varu a přidejte maso. Vařte asi 10 minut pro vyčištění masa.
- Maso vyjměte, vodu vylijte a hrnec omyjte. Maso opláchněte pod studenou vodou a odložte stranou.
- V čistém hrnci na mírném ohni opečte na suchu cibuli rozpůlenou napůl, zázvor nakrájený na kolečka a koření (badyán, hřebíček, skořici) dokud nezačnou vonět.
- Přidejte maso, zalijte hovězím vývarem a přiveďte k varu. Přidejte rybí omáčku, cukr a sůl a nechte vařit na mírném ohni 1 až 1,5 hodiny.
- Mezitím si připravte rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Uvařené maso vyjměte z vývaru, nakrájejte na tenké plátky a odložte stranou.
- Vývar přeceďte přes jemné síto a vrátíte ho do hrnce. Udržujte teplý na mírném ohni.
- Rozdělte nudle do mís, na nudle dejte plátky masa a zalijte horkým vývarem.
- Pho dochutíte podávanými bylinkami, mungo klíčky, limetkou a přidat můžete i čili omáčku podle chuti.