20. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Vietnamské pho se hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si autentickou chuť Vietnamu s naším receptem na lahodné pho s hovězím masem. Tento tradiční vietnamský pokrm je plný aromatických bylinek a koření, které vytváří bohatý a lahodný vývar. Nechte se unést exotickými chutěmi a vyzkoušejte připravit toto lahodné jídlo doma!

Suroviny

  • 400g hovězího masa (ideálně roštěné)
  • 200g rýžeových nudlí
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • čerstvá mátová nebo koriandrová nať
  • čerstvá chilli paprička (dle chuti)
  • límec

Postup

  1. Na pánev nebo konvici dejte 1 litr vody a přiveďte k varu.
  2. Přidejte cibuli rozpůlenou v půlce a koření – hřebíček, nové koření, skořici, kmín a koriandr.
  3. Vložte kousek masa a nechte vařit na mírném ohni asi 1-1,5 hodiny, než je maso měkké.
  4. V druhém hrnci si provařte rýžeové nudle dle návodu na obalu.
  5. Poté, co je maso uvařené, vyjmenujte ho a nakrájejte na tenké plátky.
  6. Do vývaru přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Osolte a opepřete dle chuti.
  7. V míse si naaranžujte uvařené nudle a plátky masa. Zalejte horkým vývarem.
  8. Přidejte na drobno nakrájené chilli papričky a čerstvé bylinky – mátu nebo koriandr. Podávejte s limečkem na okořenění podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *