20. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentickou chuť Vietnamu s naším receptem na lahodné pho s hovězím masem. Tento tradiční vietnamský pokrm je plný aromatických bylinek a koření, které vytváří bohatý a lahodný vývar. Nechte se unést exotickými chutěmi a vyzkoušejte připravit toto lahodné jídlo doma!
Suroviny
- 400g hovězího masa (ideálně roštěné)
- 200g rýžeových nudlí
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 2 kuličky nového koření
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- čerstvá mátová nebo koriandrová nať
- čerstvá chilli paprička (dle chuti)
- límec
Postup
- Na pánev nebo konvici dejte 1 litr vody a přiveďte k varu.
- Přidejte cibuli rozpůlenou v půlce a koření – hřebíček, nové koření, skořici, kmín a koriandr.
- Vložte kousek masa a nechte vařit na mírném ohni asi 1-1,5 hodiny, než je maso měkké.
- V druhém hrnci si provařte rýžeové nudle dle návodu na obalu.
- Poté, co je maso uvařené, vyjmenujte ho a nakrájejte na tenké plátky.
- Do vývaru přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Osolte a opepřete dle chuti.
- V míse si naaranžujte uvařené nudle a plátky masa. Zalejte horkým vývarem.
- Přidejte na drobno nakrájené chilli papričky a čerstvé bylinky – mátu nebo koriandr. Podávejte s limečkem na okořenění podle chuti.