21. 11. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objevte klasický vietnamský recept na Pho bo s hovězím masem, který vás okouzlí svou bohatou chutí a aromatem. Naučte se, jak připravit pravý vývar z hovězích kostí, který tvoří základ této oblíbené polévky. Přidání koření jako je skořice, hřebíček a anýz dodá vývaru nezapomenutelnou chuť. Podávané s čerstvými bylinkami, rýžovými nudlemi a křehkým hovězím masem, toto jídlo je perfektní pro každou příležitost. Krok za krokem vám ukážeme, jak Pho bo připravit snadno a rychle. Přesvědčte se, že i vy můžete doma vytvořit perfektní vietnamskou polévku, která oslní vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 200g nudlí (ryžové nudle)
- 300g hovězích kostí
- 200g plátků hovězího masa (ideálně krk nebo šálek)
- 2l vody
- 2 cibule, oloupané a na půlky
- 4 zrnka černého pepře
- 5 hřebíčků
- 2 hvězdičky badyánu (anýzu)
- 1 skořicová tyčinka
- 1 kus zázvoru (cca 4 cm), oloupaný a nakrájený na plátky
- 1 lžíce rybí omáčky (volitelně více podle chuti)
- Soľ
- Čerstvý koriandr, bazalka nebo jiné bylinky na ozdobu
- 100g klíčků fazolí mungo (fakultativně)
- Lime wedges, nakládaný jalapeños, hoisin sauce, a sriracha pro podávání
Postup
- Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu s hovězími kostmi a vaříme asi 2 hodiny na mírném ohni, aby se uvolnily chutě do vývaru. Během vaření odstraňujeme pěnu z hladiny.
- Přidáme očištěnou a nakrájenou cibuli, zázvor, badyán, hřebíček, černý pepř a skořicovou tyčinku. Vaříme další 1 hodinu.
- Mezitím povaříme nudle podle návodu na obalu, sceďte a odložte stranou.
- Vývar přecedíme a vrátíme na oheň. Dochutíme rybí omáčkou a solí. Vložíme maso a necháme krátce povařit, dokud není úplně měkké.
- Rozdělíme nudle do miskách, na ně položíme maso a zalijeme horkým vývarem.
- Podáváme ozdobené klíčky fazolí, bylinkami, klíčky a s doplňky jako jsou lime wedges, hoisin sauce a sriracha podle chuti.