12. 9. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objevte autentický recept na vietnamské kuřecí Pho s nudlemi! Tento tradiční polévkový pokrm, plný chutí a aróm, je ideální volbou pro zahřátí v chladných dnech. Připravte si doma Pho s vývarem z koření, čerstvých bylinek, kuřete a rýžových nudlí. Naučte se krok za krokem, jak dosáhnout dokonalého balancu chutí s naším jednoduchým receptem. Vychutnejte si lahodné a zdravé jídlo, které zasytí a potěší každého milovníka asijské kuchyně. Klikněte pro recept a inspiraci na další vietnamské pokrmy!
Suroviny
- 1 kg kuřecích stehen nebo prsíček
- 200 g rýžových nudlí
- 1 velká cibule, nakrájená na poloviny
- 4 stroužky česneku, rozdrcené
- 5 cm kousek zázvoru, nakrájený na plátky
- 3 hvězdičky badyánu
- 2 lžíce rybí omáčky
- 6 šálků kuřecího vývaru
- 1 lžička celých černých pepřů
- Fazole jedlé lusky (mungo), namočené a omyté
- 2 lžíce čerstvého koriandru
- 2 lžíce nasekané zelené cibulky
- 1 lžíce limetkové šťávy
- Chilli papričky, nakrájené (volitelné)
Postup
- V hlubokém hrnci vypražte cibuli, česnek a zázvor do zlatova.
- Přidejte kuřecí maso a nechte ho po obou stranách zahnědnout.
- Přidejte hvězdičky badyánu, celej pepř, rybí omáčku a kuřecí vývar. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 25 minut, nebo dokud kuře není úplně uvařené.
- Mezitím připravte rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Jakmile je kuře uvařené, vyjměte ho z vývaru, ochlaďte a nakrájejte na kousky nebo proužky.
- Vývar sceďte a vraťte zpět do hrnce. Přiveďte jej k varu, ochuťte limetkovou šťávou, případně dosolte nebo doslaďte.
- Do misek rozmístěte připravené rýžové nudle, kuřecí maso a zalijte horkým vývarem.
- Garnish with bean sprouts, chopped green onions, coriander, and chili if using.