11. 10. 2024
Autor: Michal Němeček
Vietnamské kuře s citronovou trávou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo vietnamské kuchyně s receptem na kuře s citronovou trávou! Tento lahodný pokrm kombinuje šťavnaté kuřecí maso s aromatickou citronovou trávou, česnekem a chilli papričkami, což vytváří nezapomenutelnou chuťovou symfonii. Perfektní volba pro rychlý, zdravý a exotický oběd nebo večeři. Připravte si doma autentické vietnamské kuře podle našeho snadného krokového receptu a nechte se unášet vůněmi Asie!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsíček, nakrájených na tenké proužky
  • 2 stébla citronové trávy, jemně nasekané
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Šťáva z 1 limetky
  • Čerstvý koriandr, nasekaný pro ozdobu
  • Červená paprika, jemně nakrájená pro ozdobu
  • 1 palička, nakrájená na kolečka (nepovinné)

Postup

  • Ve velké míse smíchejte nakrájené kuřecí prsíčka s citronovou trávou, česnekem, rybí omáčkou, sójovou omáčkou a cukrem. Nechte marinovat alespoň 30 minut.
  • V woku nebo velké pánvi rozpalte rostlinný olej na středně silném ohni. Přidejte marinované kuře a restujte, dokud není kuře zcela propečené a získá krásnou zlatavou barvu.
  • Přidejte červenou cibuli a restujte další 2-3 minuty, dokud cibule nezměkne.
  • Z pánve odstraňte plamen a přidejte šťávu z limetky.
  • Podávejte okamžitě, posypané čerstvým koriandrem a červenou paprikou. Můžete přidat paličky pro extra pikantnost.
  • Podávejte s jasmínovou rýží nebo čerstvými rýžovými nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *