4. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
Vietnamská polévka Pho Bo
zdroj: Recepty 24/7

Vietnamská polévka Pho Bo je klasickým jídlem vietnamské kuchyně, které se stalo oblíbené po celém světě. Tato polévka je plná chutí a vůní, které vás zavedou přímo do ulic Hanoie. Pho Bo se připravuje z vývaru z hovězího masa, do kterého se přidává koření a bylinky. V této polévce se pak vaří tenké rýžové nudle spolu s plátky masa. Pho Bo se často dochucuje rybí omáčkou, chilli omáčkou a sójovou omáčkou, které dodávají jídlu pikantní a slanou chuť. Tato vietnamská polévka je nejen výborná na chladné zimní dny, ale také se hodí jako lehký, ale zároveň vydatný oběd či večeře, co zasytí. Vyzkoušejte si připravit Pho Bo doma a dopřejte si tak vlastní gastronomickou zkušenost z vietnamské kuchyně.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 200 g rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 2 česneky
  • 1 palec zázvoru
  • 1 skořicový proutek
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na servírování: svařená fazole, lilek, paprika, koriandr a bazalka (dle libosti)

Postup

  1. Krátce osmahněte cibuli, česnek a zázvor. Přidejte hovězí maso a restujte ho, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte skořicový proutek, hřebíček, koriandr, kmín a papriku a restujte dalších pár minut.
  3. Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř. Promíchejte a nechte vařit asi 10 minut na mírném ohni.
  4. Přidejte vodu a nechte polévku vařit na středním ohni dalších 30 minut.
  5. V případě potřeby dosolte a opepřete.
  6. Nudle spařte vařící vodou podle návodu na obalu.
  7. Hotovou polévku sypejte na nudle a přidejte vařenou fazoli, lilek, papriku, koriandr a bazalku podle chuti.
  8. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *