23. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Vichyssoise s pórkem a bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou Vichyssoise s pórkem a bramborem. Tato klasická francouzská polévka je bohatá na chuť a má hladkou, krémovou konzistenci. Skvělá kombinace pórku, brambor a smetany zaručuje, že si pochutnáte na každém lžící. Získejte recept a vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 3 středně velké brambory
  • 1 pór
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • olivový olej

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
  4. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a pórek.
  5. Poté přidáme nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
  6. Po zhruba 20 minutách vaření necháme směs vychladnout.
  7. Poté směs rozmixujeme dohladka a přidáme šlehačku.
  8. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem podle chuti.
  9. Vrátíme do hrnce a zahřejeme, ale nevaříme.
  10. Servírujeme a ozdobíme lístky póru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *