15. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Větřík s třemi vrstvami cukroví
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na větřík s třemi vrstvami cukroví vám ukáže, jak jednoduše a dokonale připravit slavnostní dezert, kterým ohromíte vaše hosty. S trochou trpělivosti a preciznosti si připravíte lehký a křehký větřík s třemi vrstvami. Přidejte do něj rozmanité chutě ve formě tří různých druhů cukroví a posypkou na vrchu, která ho udělá opravdu výjimečným. Následujte jednoduché kroky receptu a zažijte chuťový zážitek, který si uchováte v paměti.

Suroviny

  • 200g máslových sušenek
  • 100g krupicového cukru
  • 150g másla
  • 200g kondenzovaného mléka
  • 150g čokolády na vaření

Postup

  1. Máslové sušenky rozmačkejte do jemné strouhanky.
  2. Do rozmačkaných sušenek přidejte krupicový cukr a promíchejte.
  3. V připravené směsi rozpustte máslo a důkladně promíchejte.
  4. Naneste směs sušenek do pekáčku a rovnoměrně vyhladte.
  5. Přiveďte kondenzované mléko k varu ve vodní lázni a vařte 10 minut za stálého míchání.
  6. Po uvaření nalijte kondenzované mléko na vrstvu sušenek a dejte ztuhnout.
  7. Vhodte čokoládu na vaření do mikrovlnné trouby a roztavte ji do hladka.
  8. Vrstva upevněná kondenzovaným mlékem vlejte roztavenou čokoládou a rovnoměrně rozetřete.
  9. Nechte co nejdéle ztuhnout v lednici.
  10. Vyjměte z lednice, nakrájejte na čtverečky a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *