25. 12. 2024
Autor: Martin Roubec
Vepřové vindaloo s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo indické kuchyně s naším receptem na vepřové vindaloo s rýží! Tento pikantní a bohatě dochucený pokrm, pocházející z Goa, kombinuje měkké kousky vepřového masa s ostrou a aromatickou omáčkou. Připravte si lahodnou vindaloo omáčku s dokonalou směsí koření a servírujte s hladkou basmati rýží pro autentický zážitek plný chutí. Náš recept je snadný na přípravu a perfektně se hodí na každodenní oběd i slavnostní večeři. Nechte se unést vůněmi Indie a nakoukněte do tajů Goa s naším tradičním receptem na vepřové vindaloo.

Suroviny

  • 500 g vepřové kýty, nakrájené na kostky
  • 2 lžíce vindaloo koření
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 kus zázvoru (asi 2 cm), nasekaný
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky cayenne pepře
  • 200 ml kokosového mléka
  • 200 ml vody
  • Sůl podle chuti
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 200 g rýže basmati

Postup

  • Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej a přidejte cibuli. Restujte asi 5 minut, dokud cibule nezměkne.
  • Přidejte česnek a zázvor, smažte asi 2 minuty, než se rozvinou arómy.
  • Přisypte vindaloo koření, kurkumu, koriandr, černý pepř a cayenne pepř. Promíchejte a smažte 1 minutu.
  • Přidejte nakrájené vepřové maso a osolte. Opečte maso ze všech stran dozlatova.
  • Přilijte rajčatový protlak a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  • Přidejte vodu a kokosové mléko, zamíchejte a přiveďte k varu.
  • Snížte teplotu, zakryjte a duste asi 60 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  • Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu.
  • Podávejte horké vindaloo s teplou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *