30. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodný vepřový steak s osvěžující chimichurri omáčkou doma! Tento recept vás okouzlí nejen svou jednoduchostí, ale také bohatou chutí a exotickými bylinkovými tóny. Nechte se unést do argentinských kulinářských tradic a připravte si tento dokonalý pokrm pro své blízké!
Suroviny
- 4 kusy vepřových steaků
- 1 šálek čerstvé petrželky
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 citron – šťáva a kůra
- 1/2 šálku olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru rozmixujeme petrželku, olivový olej, česnek, chilli papričku, citronovou šťávu a kůru, ocet, sůl a pepř.
- Steaky omyjeme a osušíme utěrkou.
- Potřeme je připravenou chimichurri omáčkou a necháme minimálně hodinu odpočinout v lednici.
- Po odpočinku steaky opékáme na rozpálené pánvi nebo grilu do požadovaného stupně propečení.
- Podáváme s čerstvou bagetou a zeleninovým salátem.