5. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vepřové s růžovým pepřem je lahodné a pikantní jídlo, které zaujme svou jedinečnou kombinací chuti. V tomto receptu je vepřové maso marinováno v omáčce z růžového pepře, která mu dodává lahodnou pikantnost. S přípravou tohoto pokrmu nebudete mít žádné problémy, jelikož je jednoduchý a rychlý. Vepřové s růžovým pepřem je skvělou volbou na rodinné večeře či oslavy, která potěší všechny vaše blízké.
Suroviny
- 600g vepřového masa (svíčková, kýta nebo plecko)
- 1 lžíce růžového pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250ml vývaru (masový nebo zeleninový)
- 100ml smetany na vaření
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a smažte ho ještě dalších pár minut.
- Přidejte na kostky nakrájené vepřové maso a opečte ho z obou stran dozlatova.
- Přisypte růžový pepř a krátce promíchejte.
- Přilijte vývar, přidejte sůl a pepř podle chuti, a nechte vařit při středním ohni asi 20 minut, dokud maso nezměkne.
- Přidejte smetanu na vaření a vařte ještě cca 5 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Pokud máte rádi jemnější omáčku, můžete ji rozmixovat tyčovým mixérem.
- Servírujte s rýží, bramborami nebo těstovinami a posypte čerstvou pažitkou.