5. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřové s růžovým pepřem.
zdroj: Recepty 24/7

Vepřové​ s růžovým pepřem je lahodné a pikantní jídlo, které zaujme svou jedinečnou kombinací chuti. V tomto receptu je vepřové maso marinováno v omáčce⁢ z růžového pepře, která mu dodává lahodnou pikantnost. S přípravou tohoto pokrmu ⁢nebudete mít žádné problémy, ⁢jelikož ‍je jednoduchý a rychlý. Vepřové⁣ s růžovým ‌pepřem je⁤ skvělou volbou na rodinné večeře či oslavy, která potěší ⁢všechny ⁢vaše blízké.

Suroviny

  • 600g​ vepřového masa (svíčková, kýta​ nebo plecko)
  • 1⁢ lžíce růžového pepře
  • 2 lžíce ‍olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky‌ česneku
  • 250ml vývaru (masový nebo zeleninový)
  • 100ml‌ smetany ‌na vaření
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na​ pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte ⁣na tenké plátky⁤ nakrájený česnek a smažte ho ještě dalších pár minut.
  3. Přidejte na kostky nakrájené vepřové maso a opečte ho z obou‌ stran⁣ dozlatova.
  4. Přisypte růžový pepř a krátce promíchejte.
  5. Přilijte‍ vývar,⁢ přidejte sůl a pepř podle ‍chuti, a⁢ nechte vařit při středním ohni asi 20 minut, ​dokud maso nezměkne.
  6. Přidejte smetanu na ​vaření a vařte‌ ještě cca 5 minut, dokud se⁤ omáčka nezahustí.
  7. Pokud máte rádi ‍jemnější omáčku, můžete ⁣ji rozmixovat tyčovým mixérem.
  8. Servírujte⁢ s rýží, bramborami nebo těstovinami a posypte čerstvou pažitkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *