5. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
Vepřové s knedlíkem a zelím
zdroj: Recepty 24/7

⁢Nabízíme vám lahodný recept na klasické české jídlo – vepřové s knedlíkem a​ zelím. Tento tradiční pokrm se skládá z křehkého a‍ šťavnatého ‍vepřového‌ masa, doplněného vláčnými houskovými knedlíky a jemně nakyslým zelím.‌ Připravte si ho jednoduše a rychle ⁤díky našemu podrobnému návodu. Vepřové s knedlíkem a zelím je‍ ideální volbou pro všechny milovníky tradičních českých chutí.​

Suroviny:

  • 600 g vepřového masa
  • 1 ‍cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 ⁢ml vývaru
  • 1 lžíce‍ mleté sladké papriky
  • sůl⁣ a‌ pepř ⁢dle chuti
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 ​lžíce cukru

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kousky⁣ a osolíme a ‍opepříme.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  3. Na pánev přidáme olej a rozehřejeme jej. ‌Do rozehřátého oleje přidáme nakrájenou⁢ cibuli a česnek a lehce osmažíme.
  4. Přidáme nakrájené maso a smažíme dozlatova.
  5. Přidáme hladkou mouku a promícháme.
  6. Pak postupně přilijeme vývar a za ​stálého míchání vaříme až do zhoustnutí omáčky.
  7. Nakonec přidáme‌ sladkou papriku a dobře promícháme.
  8. Na vedlejší plotně uvaříme kysané zelí s ‌cukrem.
  9. Mezitím ‌si připravíme knedlíky ⁤podle instrukcí na obalu.
  10. Hotové jídlo ⁤podáváme s⁣ knedlíky a zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *