28. 9. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vepřové s hruškami a máslovou omáčkou je lahodný recept plný chuti, který vám rozhodně nezklame. Vepřové maso je zde skvěle doplněno sladkými kousky hrušek a bohatou máslovou omáčkou. Tento pokrm je ideální pro milovníky kombinace sladkého a slaného. S naším jednoduchým receptem připravíte tuto pochoutku snadno a rychle.
Suroviny
- 600g vepřového masa
- 2 hrušky
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400ml vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme vepřové maso. Omyjeme ho, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Pelíšky očištěné hrušky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a smažíme dozlatova.
- Přidáme nakrájené kousky vepřového masa a restujeme je z každé strany, až získají zlatavou barvu.
- Přidáme hrušky a necháme je spolu s masem restovat asi 5 minut.
- Po restování zalijeme vývarem a necháme povařit.
- V misce si rozmícháme hladkou mouku s trochou vody na pastu a přidáme ji do pánve s masem a hruškami.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti a vaříme ještě asi 10 minut, dokud se omáčka nezahustí.