28. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Vepřové s hruškami a máslovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vepřové s hruškami a máslovou omáčkou je lahodný recept plný chuti, který vám rozhodně nezklame. Vepřové maso je zde skvěle doplněno sladkými kousky hrušek a bohatou máslovou omáčkou. Tento pokrm je ideální pro milovníky kombinace sladkého a slaného. S naším jednoduchým receptem připravíte tuto pochoutku snadno a rychle.

Suroviny

  • 600g vepřového masa
  • 2 hrušky
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400ml vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme vepřové maso. Omyjeme ho, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Pelíšky očištěné hrušky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej.
  4. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a smažíme dozlatova.
  5. Přidáme nakrájené kousky vepřového masa a restujeme je z každé strany, až získají zlatavou barvu.
  6. Přidáme hrušky a necháme je spolu s masem restovat asi 5 minut.
  7. Po restování zalijeme vývarem a necháme povařit.
  8. V misce si rozmícháme hladkou mouku s trochou vody na pastu a přidáme ji do pánve s masem a hruškami.
  9. Přidáme sůl a pepř podle chuti a vaříme ještě asi 10 minut, dokud se omáčka nezahustí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *