2. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Vepřové s houbovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vepřové s houbovou omáčkou je lahodné a chutné jídlo, které vám rozhodně zvedne náladu. Tento recept vás naučí, jak připravit vepřová kotleta s bohatou omáčkou plnou aromatických hub. Vepřové maso se nejdříve osmaží do zlatova a poté se přidají houby a další ingredience, které vytvářejí dokonalou kombinaci chutí. Doporučujeme servírovat s dýňovým pyré a čerstvou petrželkou, aby se zvýraznily jednotlivé složky tohoto lahodného pokrmu. Recept je snadný a rychlý, takže si můžete vychutnat tento skvělý oběd během několika minut.

Suroviny:

  • 500g vepřového masa
  • 200g hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250ml smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej na smažení

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
  2. Houby omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  4. V hrnci rozehřejeme olej a na něm opečeme maso z obou stran, dokud není zlatě hnědé. Poté maso vyjmeme
    z hrnce a odložíme stranou.
  5. Na stejném oleji osmažíme cibuli dozlatova a přidáme česnek. Společně krátce orestujeme.
  6. Přidáme plátky hub a smažíme je, dokud nezměknou.
  7. Po chvíli vmícháme hladkou mouku, abychom vytvořili jemnou omáčku.
  8. Pomalu přilijeme smetanu na vaření za stálého míchání, aby se ingredience dobře spojily.
  9. Přivedeme omáčku k varu a poté ji ihned stáhneme z plotny.
  10. Vrátíme maso zpět do omáčky a necháme je společně prohřát.
  11. Ochutíme omáčku solí a pepřem podle chuti.
  12. Servírujeme vepřové s houbovou omáčkou s přílohou dle vlastního výběru, například bramborovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *