6. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Vepřové rolky s čerstvou, bylinkovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Vepřové rolky s čerstvou, bylinkovou omáčkou jsou lahodným pokrmem, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Kombinuje skvěle vybrané bylinky a šťavnaté vepřové maso, což vytváří dokonale harmonizující chuťový zážitek. Recept je snadno připravitelný a vhodný jak pro rodinné obědy, tak i pro večírky s přáteli. Připravte si tuto osvěžující omáčku a vychutnejte si skvělou kombinaci kvalitního masa a bylinkového aroma. Určitě si váš příští oběd nebo večeři moc užijete!

Suroviny

  • 4 vepřové plátky (250 g každý)
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky sýra
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • Čerstvé bylinky (petržel, bazalka, tymián, oregano)
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Plátky vepřového masa naklepeme do tenkosti.
  2. Na každý plátek masa položíme šunku a sýr.
  3. Plátky srolujeme a upevníme párátkem nebo nití.
  4. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky.
  5. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme cibuli a česnek dozlatova.
  6. Přidáme mouku a za stálého míchání orestujeme.
  7. Postupně přilijeme vývar a začneme omáčku vařit, dokud nezhoustne.
  8. Do omáčky přidáme nasekané čerstvé bylinky a dochutíme solí a pepřem.
  9. Srolované vepřové rolky vložíme do omáčky.
  10. Pokryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké.
  11. Suroviny podáváme s čerstvým chlebem nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *