25. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Vepřové na žampionech
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a jednoduché recepty jsou vždy dobrou volbou pro vaření doma. Náš recept na vepřové na žampionech je skvělou možností, pokud hledáte lahodný a vyvážený pokrm. Vepřové maso se krásně propojí se žampiony a vytvoří bohatou omáčku, která zaručuje výborný chuťový zážitek. Naše podrobné instrukce vás provedou přípravou krok za krokem, abyste dosáhli dokonalého výsledku. Překvapte své blízké tímto chutným jídlem a užijte si společné posezení u stolu.

Suroviny

  • 500 g vepřového masa (kýta)
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 300 ml vývaru nebo vody
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme nakrájené maso ze všech stran. Poté ho vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
  2. V pánvi necháme trochu oleje a přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Zpěníme dozlatova.
  3. Přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky a dusíme je, dokud neztuhnou a voda z nich nevyprchá.
  4. Do směsi přidáme mouku a promícháme. Postupně přidáváme vývar nebo vodu za stálého míchání, dokud nevznikne hustá omáčka.
  5. Omáčku dochutíme solí a pepřem a necháme ji povařit.
  6. Do omáčky vrátíme opečené vepřové maso, zakryjeme pokličkou a dusíme při mírném ohni asi 30 minut, nebo dokud se maso zcela propeče a zjemní.
  7. Po uvaření můžeme pokrm podávat se zeleninovým přílohami nebo třeba s bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *