13. 10. 2024
Autor: Eliška Krejčová
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo křupavých vepřových medailonků zabalených v aromatické bylinkové krustě! Náš jednoduchý recept vás provede krok za krokem, jak připravit tento delikátní pokrm, který oslní vaše smysly a stane se hvězdou každého rodinného oběda či slavnostní večeře. Vepřové medailonky, lehce osmažené na másle a obaleny v chutné směsi čerstvých bylinek a strouhanky, nabídnou nejen perfektní chuťový zážitek, ale i atraktivní vizuální prezentaci. Sledujte naše pokyny a obohaťte svůj kulinářský repertoár o tento sofistikovaný a všestranný recept. Idealajak pro speciální příležitosti, tak pro běžný rodinný oběd. Připravte se na pochvaly od stolu!
Suroviny
- 4 vepřové medailonky (asi 150 g každý)
- 100 g strouhanky
- 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (petržel, tymián, rozmarýn)
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 50 g parmazánu, nastrouhaného
- 2 velké vejce
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 4 lžíce olivového oleje
Postup
- Omyjte a osušte medailonky. Osolte a opepřete je z obou stran.
- V míse smíchejte strouhanku s nasekanými bylinkami, nasekaným česnekem a nastrouhaným parmazánem.
- Ve druhé míse rozšlehejte vejce se špetkou soli a pepře.
- Medailonky nejprve obalte ve vajíčku a poté důkladně obalte v bylinkové krustě.
- V pánvi rozehřejte olivový olej a medailonky na něm z obou stran smažte, dokud nejsou z obou stran zlatavě opečené a maso je uvnitř šťavnaté (každou stranu asi 4-5 minut, v závislosti na tloušťce).
- Hotové medailonky podávejte s vaší oblíbenou přílohou a zeleninovou oblohou.