23. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný vepřový kebab na grilu s aromatickými bylinkami a kořením. Tento recept vás okouzlí jednoduchostí přípravy a bohatou chutí masa, které se krásně zlatoohní na vašem grilu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 500g vepřového masa nakrájeného na menší kousky
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 2 papriky nakrájené na kousky
- Marináda podle chuti (olej, sůl, pepř, kmín, libovolné bylinky)
- Dřevěné špejle na napíchnutí masa a zeleniny
Postup:
- Ve velké míse smíchejte vepřové maso s marinádou a nechte odležet alespoň hodinu v lednici.
- Napichujte na špejle střídavě kousky masa, cibule a papriky.
- Grilujte na rozpáleném grilu asi 10-15 minut, často otáčejte a přelévejte marinádou.
- Po upečení podávejte se salátem nebo rýží.