1. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Vepřové empanady s criolla
zdroj: Recepty 24/7

Vepřové empanady s criolla jsou vynikajícím receptem, který vás zavede na chuťovou cestu do Latinské Ameriky. Tato lahodná chutě plněná jemným vepřovým masem, paprikou, cibulí a dochucená pikantními kořením, je oblíbená pochoutka pro všechny milovníky exotické kuchyně. Naše podrobné instrukce vám pomohou připravit tyto křupavé empanady k dokonalosti, ať už pro speciální příležitost nebo jen tak pro radost. Při prvním kousnutí se jejich chutí a aromatem nebudete moct odolat!

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 2 lžičky křemeliny
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 balení listového těsta
  • olej na smažení

Postup

  1. Maso nakrájíme na malé kostičky a osolíme a opepříme.
  2. Cibuli a česnek nasekáme na jemno a společně s nakrájenou paprikou a rajčetem smícháme s masem.
  3. Přidáme křemelinu a důkladně promícháme, aby byly suroviny dobře spojeny.
  4. Listové těsto rozválíme na tenký plát a pomocí šálku nebo dortové formy vykrájíme menší kruhy.
  5. Na každý kruh těsta dáme asi lžíci náplně a okraje slepíme prsty tak, aby tvořily půlkruh.
  6. Na pánvi rozpálíme olej a empanady z obou stran smažíme dozlatova.
  7. Hotové empanady necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme ještě teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *