28. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné jídlo – vepřovou plec s brambory a řepou. Tato chutná kombinace masitých kousků vepřového, sladkých brambor a šťavnaté řepy vás určitě potěší. S jednoduchými recepty na vaření vepřové pečeně a tipy na přípravu brambor a řepy můžete snadno něco dobrého uvařit pro celou rodinu. Navštivte naše stránky a objevte nové chuťové zážitky!
Suroviny
- 600g vepřové plece
- 500g brambor
- 2 středně velké řepy
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kopr
- sůl
- pepř
- olej
Postup
- Nejprve si připravíme suroviny. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Řepu oloupeme a také nakrájíme.
- V hrnci na pánvi osmahneme na oleji na kostky nakrájenou cibuli a cca 2 minutky podusíme.
Přidáme vepřovou plec nakrájenou na menší kousky a osmažíme z obou stran dozlatova. - Přidáme brambory a řepu, prolisovaný česnek, nasekaný kopr, sůl a pepř podle chuti. Zalijeme vodou tak, aby byly suroviny téměř ponořené.
- Vše společně dusíme na mírném ohni pod poklicí, dokud nejsou brambory a maso měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme.