22. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Vepřová pečeně se šťouchaným zelím
zdroj: Recepty 24/7

Recept na vepřovou pečeně‍ se ‌šťouchaným zelím ⁤je skvělou volbou⁣ pro ‍milovníky tradiční⁢ české kuchyně. Vepřová pečeně je pečlivě marinovaná ve výběru⁣ aromatických koření a podává se​ s‌ šťouchaným ‌zelím, které je připraveno z ⁤kyselého⁣ zelí jemně rozmačkaného s bramborami. Tento chutný pokrm je plný sytých chutí ​a‌ je ideální ⁤pro rodinné oslavy i každodenní večeři. S naším ​jednoduchým receptem na vepřovou pečeně se​ šťouchaným zelím vám bude​ chuťový zážitek zaručen!

Suroviny

  • 1 kg⁣ vepřové pečeně
  • 1 hlava⁢ bílého zelí
  • 2 cibule
  • 2 stroužky ⁣česneku
  • 500 ml vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sladké papriky
  • sůl⁢ a⁤ pepř dle chuti

Postup

  1. Pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Zelí nakrájíme na tenké proužky a cibule a česnek nakrájíme​ na drobné ‍kostičky.
  3. Na ⁣pánvi rozpálíme olej a osmahneme na⁤ něm cibuli a⁤ česnek,​ dokud ‌nezezlátnou.
  4. Přidáme nakrájenou⁤ pečeni‍ a orestujeme z každé strany, dokud nezezlátne.
  5. Přidáme sladkou papriku, sůl⁣ a pepř ⁤a dobře promícháme.
  6. Přilijeme vývar⁤ a ​necháme povařit, dokud se pečeně nezměkne.
  7. V menším hrnci⁢ osolíme ⁤vodu a přivedeme ‌k ​varu.
  8. Přidáme⁢ nakrájené ​zelí a vaříme, dokud zelí ‌nezměkne.
  9. Zelí​ sceďeme a propasírujeme. Můžeme také přidat malé množství vývaru​ pro lepší konzistenci.
  10. Servírujeme ​vepřovou pečeni s šťouchaným​ zelím‌ a můžeme přidat⁢ bramborovou kaši.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *