24. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Vepřová pečeně s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Vepřová pečeně s knedlíky je klasické české jídlo, ‍které se těší ‌oblibě⁤ nejen doma, ale ⁢i v mnoha restauracích po ⁣celé zemi. Tato tradiční kombinace ​vepřového masa, pečeného do ⁣dokonalé šťavnatosti, a nadýchaných⁢ knedlíků ‍je neodmyslitelnou součástí ⁤české kuchyně. V tomto ⁢článku se blíže podíváme na přípravu vepřové pečeně i knedlíků a rozebereme, co‍ dělá tento pokrm tak oblíbeným mezi Čechy i návštěvníky zahraničí.

Vepřová pečeně s knedlíky

Chutná a ⁣sýta vepřová pečeně s klasickými houskovými knedlíky

Suroviny:

  • 1 ⁣kg ⁣vepřové pečeně
  • 400⁢ g hladké mouky
  • 200 g žemlového knedlíku
  • 2 vejce
  • 300 ml mléka
  • sůl
  • mletý ⁣pepř
  • hořčice
  • olej nebo sádlo‌ na pečení

Postup:

  1. Omyjte vepřovou pečeni, osolte a opepřete ⁢ze všech stran. Potřete ji ‍hořčicí.
  2. Dajte pečení do pekáče vymazaného olejem nebo‍ sádlem.
  3. Předehřejte troubu na 180°C.
  4. Pečte pečeni v předehřáté troubě‌ asi 1,5 hodiny, dokud ⁣není ‌maso měkké a zlatavě zezlátnuté.
  5. V mise smíchejte mouku, vejce,​ mléko, ​žemlový knedlík a ⁢špetku soli. Těsto by nemělo být příliš řídké ani husté.
  6. V​ hrnci přiveďte vodu k varu​ a lehce ⁣osolte.
  7. Sejměte těsto lžící a vytvarujte z něj knedlíky.
  8. Přidejte knedlíky do vroucí ⁣vody a vařte je cca‌ 15-20 minut.
  9. Poté vyjměte knedlíky z vody⁣ a⁢ podávejte s vepřovou pečení‌ nakrájenou ⁤na plátky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *