19. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřová pečeně s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

​Vyzkoušejte ​lahodný‌ recept na vepřovou pečeni s ‌klasickým ‍knedlíkem, který potěší ⁢nejen ⁤milovníky ​tradiční české kuchyně. S námi se naučíte připravit chutné jídlo pro celou rodinu!

Suroviny

  • 1 kg vepřového‌ masa
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • sůl,‍ pepř, majoránka
  • olej nebo sádlo
  • 500 g‍ hladké ⁢mouky
  • 2 vejce
  • lžíce sádla
  • mléko

Postup

  1. Nejprve si vepřové maso omyjte, ⁤nakrájejte na menší kousky a osušte papírovým ubrouskem.
  2. Na pánvi‌ rozehřejte‌ olej nebo sádlo a osmažte nakrájenou cibuli a⁢ česnek‌ dozlatova.
  3. Přidejte ⁤nakrájené maso a osmažte ⁤dozlatova ze ⁣všech stran.
  4. Přidejte⁢ sůl, pepř a majoránku podle ⁢chuti a zalijte trochou vody. Přiklopte poklicí a nechte dusit cca 1,5 hodiny⁤ dokud maso není měkké.
  5. Mezitím si připravte těsto na knedlíky. Smíchejte mouku s rozpuštěným⁤ sádlem, vejci a ⁢trochou mléka. Postupně přilévejte mléko a hněťte těsto až ⁣do hladka.
  6. Hotové ‍těsto nechte alespoň 30 minut odpočinout.
  7. Poté formujte ⁤knedlíky a dejte ⁢vařit‌ do osolené‍ vody do momentu, než vyplavou na hladinu.
  8. Hotové vepřové maso podávejte⁤ s ‍domácími knedlíky a oblíbenou omáčkou či coleslaw salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *