15. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou vepřovou pečeně s jemným bramborovým pyré! Tento recept spojuje křupavou kůrku masa s krémovou strukturou pyré, která tvoří dokonalou kombinaci chutí. Nechte se inspirovat a připravte si chutné jídlo pro celou rodinu!
Suroviny
- 600g vepřové pečeně
- 1 kg brambor
- 100g másla
- 200ml smetany ke šlehání
- česnek, sůl, pepř, tymián
Postup
- Pečeně očistě, omyjte a nakrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete a promažte prolisovaným česnekem a tymiánem.
- Vložte do trouby a pečte při 180°C asi hodinu a půl, or popřípadě dokud není pečeně měkká a zlatě hnědá.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě, dokud nejsou měkké.
- Scedějte brambory a rozmixujte je dohladka s máslem a smetanou. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Hotovou pečeně podávejte s bramborovým pyré a oblíbenou zeleninovou přílohou.