2. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřová pečeně na pivě
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si chutnou ​vepřovou pečeni na pivě s lahodnou omáčkou.‌ Tento recept je ​perfektní volbou pro každou příležitost. Naučte se, ‍jak snadno připravit skvělé jídlo⁢ doma a překvapte své‍ blízké neodolatelnou pochoutkou.​

Suroviny

  • 1,5 kg vepřové krkovice
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 ml tmavého piva
  • 4 ⁣lžíce⁣ hořčice
  • 2 lžíce medu
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

  1. Načistěte ⁤cibuli a ⁣nakrájejte na plátky. Oloupejte​ česnek a nechte ho ‍celý.
  2. V‌ hrnci rozpalte olej a osmažte‍ cibuli⁣ dozlatova.
  3. Přidejte na‌ plátky nakrájenou vepřovou krkovici a osmažte z obou stran, dokud nezíská zlatavou barvu.
  4. Přisypte hořčici⁣ a promíchejte, aby se maso ‌dobře obalilo.
  5. Přidejte cibulový česnek a zalijte pivem. Přidejte ‌med, sůl a ‌pepř podle chuti.
  6. Zakryjte ‌a nechte dusit na mírném ohni asi 1,5‌ – ​2 hodiny, dokud maso není ‍měkké.
  7. Po uvaření nechte maso odpočinout ‌a restovat ještě asi 10 ⁢minut.
  8. Nakrájejte na plátky a podávejte s‍ vařenými ⁢brambory​ nebo chlébem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *