14. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naše‌ lahodné a jednoduché recept na ‌vepřovou ‌panenku s⁢ brusinkovou omáčkou! Kombinace jemného vepřového masa a ovocně-kyselé brusinkové omáčky​ vytvoří dokonalou harmonii chutí. Následujte naše kroky a ⁤oslňte své hosty ​tímto výjimečným ⁢pokrmem plným lahodných příchutí.

Suroviny

  • 600 g vepřové panenky
  • 200 g brusinek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml‌ vývaru
  • 2 lžíce ⁤cukru
  • 2 ⁢lžíce octa
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si‌ připravíme brusinkovou ⁤omáčku. V hrnci‌ smícháme brusinky, cukr,‍ ocet a vývar.
  2. Vše⁤ vaříme do‍ změknutí brusinek a ‌získání omáčky ⁤s řídkou konzistencí.
  3. Mezitím si ‌připravíme vepřovou panenku. Tu omyjeme, ​osušíme⁢ a nakrájíme ⁤na tenké ​plátky.
  4. Cibuli a česnek oloupeme⁤ a jemně nakrájíme.
  5. Nadrobno nakrájenou cibuli⁢ a ⁤česnek osmahneme na ⁤pánvi s trochou olivového oleje, dokud nezezlátnou.
  6. Přidáme ‍nakrájenou vepřovou panenku‍ a opékáme z obou stran do zlatova.
  7. Po⁤ opékání‌ zalijeme panenku brusinkovou omáčkou a necháme ‌povařit do měkka.
  8. Během povaření omáčky smícháme hladkou mouku s malým množstvím vody, aby vznikla hustá směs.
  9. Přidáme směs s moukou​ do omáčky a necháme povařit, dokud se omáčka nezahuší.
  10. Pokud je ⁤omáčka příliš řídká, můžeme ji‍ zahustit ​další směsí s moukou.
  11. Podle ⁣potřeby dochutíme‍ solí a pepřem.
  12. Surové⁢ plátky ⁢vepřové panenky‌ podáváme⁢ zalité brusinkovou omáčkou a doplňujeme přílohou dle vlastního⁣ výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *