7. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Vepřová medailonky s houbovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naše lahodné recept na vepřové medailonky s houbovou omáčkou. Kombinace něžného masa, bohaté houbové omáčky a aromatických bylinek vytvoří dokonalé chutební orgie. Ponořte se do světa lahodných rozkoší a připravte si tento jedinečný pokrm plný variací chuti a vůní.

Suroviny

  • 500 g vepřového masa
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl, pepř

Postup

  1. Vepřové maso nakrájíme na plátky tloušťky přibližně 2 cm.
  2. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
  4. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a nadrobno pokrájený česnek. Osmahneme do měkka.
  5. Všechno begon vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou omáčku.
  6. Omáčku vrátíme zpět na pánvi a zahřejeme. Přidáme hořčici a smetanu. Povaříme do zhoustnutí.
  7. Vepřové medailonky na pánvi opečeme po obou stranách dozlatova.
  8. Hotové medailonky podáváme polévané houbovou omáčkou. Můžeme je doplnit rýží nebo bramborovými šiškami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *