5. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Vepřová guľáš Bourguignonne
zdroj: Recepty 24/7

Vepřová guláš Bourguignonne – Vyzkoušejte tento lahodný recept na vepřový guláš bourguignonne! Tento tradiční francouzský pokrm je plný bohaté chuti a aromatických koření. Kouzlo spočívá v dlouhém dusení masa, které ho udělá neuvěřitelně měkkým a šťavnatým. Kombinace vepřového masa, cibule, česneku, červeného vína a bylinkového bujónu vytváří dokonalou chuťovou symfonii. Podávejte s plátky čerstvého chleba nebo bramborovým pyré a vychutnejte si tento bohatý guláš s rodinou a přáteli.

Suroviny

  • 600 g vepřového masa (plec nebo hýžď)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g slaniny
  • 2 mrkve
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 300 ml vývaru
  • 400 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • petrželka na ozdobu

Postup

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek prolisujeme.
  3. Slaninu nakrájíme na menší kousky.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka opečeme maso z každé strany. Poté ho vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  5. Na pánvi zpěníme cibuli a česnek. Přidáme slaninu a restujeme, dokud slanina nezezlátne.
  6. Přidáme na kostičky nakrájené mrkve a papriky. Restujeme asi 5 minut.
  7. Přilijeme vývar a červené víno. Přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř podle chuti.
  8. Přivedeme k varu, snížíme plamen a dusíme pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  9. Pak rozmícháme hladkou mouku s trochou vody a zvolna vmícháme do gulaše, aby se zahustil. Vaříme ještě asi 10 minut.
  10. Servírujeme s vařenými bramborami nebo knedlíky a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *