16. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vepřová Arepa MasArepa: Vyzkoušejte tento lahodný venezuelský recept na arepu s vepřovým masem. Tento palačinkový chléb je plněný šťavnatým vepřovým mase a ochucený salsou a avokádem. Náš jednoduchý recept vám ukáže, jak připravit křupavou arepu, která se stane plnohodnotným a chutným jídlem pro celou rodinu. Vylepšete své kuchařské dovednosti s touto autentickou venezuelskou specialitou!
Suroviny
- 2 kusy vepřového masa (plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 1 paprika (nakrájená na plátky)
- 1 rajče (nakrájené na plátky)
- 1 avokádo (rozmixované)
- 1 limetka (šťáva)
- Sůl a pepř dle chuti
- 4 kukuřičné arepy
Postup
- Na pánev rozehřejte trochu oleje a osmahněte vepřové maso spolu s česnekem, solí a pepřem dozlatova.
- Do další pánve přidejte cibuli, papriku a rajče a restujte je na mírném ohni, dokud nezměknou.
- Smíchejte vepřové maso s restovanou zeleninou a přidejte šťávu z limetky. Dobře promíchejte.
- Kukuřičné arepy rozřízněte na polovinu a obě strany opečte na rozpálené pánvi bez oleje, dokud nejsou lehce zhnědnuté a křupavé.
- Na každou polovinu arepy nanesete vrstvu avokádového pyré a následně přidáte směs vepřového masa se zeleninou.
- Hotové arepy můžete zakončit další vrstvou avokáda nebo okrájet dalšími oblíbenými surovinami.
- Dobrou chuť!