26. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte tento recept na vepřo knedlo zeloší! Užijte si křupavé vepřové maso, lahodné domácí knedlíky a osvěžující zelí. Skvělá volba pro rodinnou večeři nebo oslavu tradiční české kuchyně. Sledujte náš jednoduchý postup a uvařte si toto lahodné jídlo i vy doma!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 400g zelí
- 200g brambor
- 2 kuličky kmínu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi osmažte na kostky nakrájené vepřové maso dozlatova.
- Přidejte na nudličky nakrájené zelí a poduste do měkka.
- V hrnci uvařte oloupané brambory, rozmáčkejte je a vytvořte z nich těsto na knedlíky. Do těsta přidejte kmín, sůl a pepř.
- Z těsta vytvarujte knedlíky a vařte je ve vroucí vodě. Hotové knedlíky vyndejte a nechte okapat.
- Vše podávejte společně a posypte nasekanou petrželkou.