5. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřo knedlo zelo z kysaného zelí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš tradiční recept na vepřo knedlo⁤ zelo z kysaného zelí a užijte si‍ lahodný pokrm ​plný chutí‌ a vůní. ​Skvělá kombinace vepřového masa, domácích knedlíků‌ a ⁢kyselého zelí​ je jistě stvořena k tomu, aby ⁣potěšila vaše chuťové buňky. ‌Připravte si tento ‌tradiční český pokrm a buďte si​ jisti, že si ho oblíbíte celá rodina. S⁤ naším receptem na‌ vepřo ⁣knedlo zelo z kysaného ​zelí se vám ⁤jistě podaří uvařit lahodný⁤ pokrm plný tradice a lásky k dobrému jídlu. ‍

Suroviny:

  • 600g⁣ vepřového masa
  • 400g kysaného zelí
  • 200g hladké ⁣mouky
  • 2 ‌vejce
  • sůl, pepř, kmín

Postup:

  1. Nejdříve⁣ si nakrájejte vepřové maso⁢ na menší kousky a osolte a ⁣opepřete.
  2. V hrnci nechte ‌zelí krátce ​povarit a⁣ poté ho⁤ sceďte a vymyjte pod ‌tekoucí vodou, abyste odstranili⁤ nadbytečnou kyselost.
  3. Mouku smíchejte s vejci, solí a kmínem a vypracujte hladké těsto na knedlíky.
  4. Z těsta ‍vytvarujte ⁤knedlíky a vařte ⁤je ve vroucí osolené‍ vodě⁤ asi 20 minut.
  5. Maso osmahněte na pánvi a přidejte k němu kysané zelí. Vařte společně asi 10 minut.
  6. Smažené maso podávejte s knedlíky a kysaným zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *