28. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřo knedlo zelo se
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční⁤ české jídlo – vepřo knedlo zelo se.​ Tento lahodný pokrm⁢ se skládá⁣ z vepřového masa, knedlíků a zelí. Naučte se, jak⁤ ho⁣ připravit⁣ krok za krokem a pochutnejte si na skvělé⁤ chuti české kuchyně.

Suroviny

  • 600g vepřového masa
  • 400g knedlíků
  • 500g zelí
  • sůl
  • pepř
  • kůra z 1 citronu
  • majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Maso omyjeme,⁤ nakrájíme​ na menší kousky a‍ osolíme a opepříme.
  2. V hrnci svaříme zelí⁤ s kůrou z⁢ citronu, přidáme trochu vody a⁣ dusíme pod pokličkou asi ‌20 minut.
  3. Knedlíky uvaříme podle návodu.
  4. Nakrájené maso​ osmažíme⁤ na rozpáleném oleji dozlatova.
  5. Přidáme majoránku, zalijeme trochou vody a⁢ dusíme asi 30 minut, dokud maso není měkké.
  6. Suroviny podáváme ​spolu a můžeme ⁣posypat nasekanou ⁣petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *