8. 3. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné tradiční české jídlo – vepřo knedlo zelo s omáčkou. Tento chutný pokrm spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s domácími bramborovými knedlíky a dušeným zelím, zalité lahodnou omáčkou. Nenechte si ujít jedinečnou kombinaci chutí, která vám zaručeně zpříjemní každý oběd nebo večeři. S námi si snadno připravíte tento tradiční český klenot!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 500g hlavkoveho zelí
- 500g brambor
- sul, pepr
- olej
- 5 stroužků cesneku
- 2 cibule
- 200ml vývaru
- olej
Postup
- Nařežeme vepřové maso na menší kousky a osolíme a opepříme.
- Zelí nasekáme na jemné nudle a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- V hrnci rozpálíme olej a osmažíme nakrájené maso dozlatova.
- Přidáme na nudle nakrájené zelí a osmahneme společně s masem.
- Přidáme nakrájené brambory, proléváme vývarem a dusíme pod poklicí do měkka.
- Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli se stroužky česneku a přilijeme omáčku od masa.
- Dokyselíme a případně osolíme a dochutíme pepřem.
- Servírujeme s knedlíkem.