9. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Výtečný recept na tradiční české jídlo – vepřo knedlo zelo s lahodnou rajskou omáčkou. Budeš uvařen jako profík díky jednoduchému postupu a zároveň si užiješ vynikající chuť tradičního jídla z domácí kuchyně. Neodolatelné spojení vepřového masa, domácích knedlíků a kyselého zelí v kombinaci s omáčkou z rajčat a bylinek prostě musíš zkusit!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 200g knedlíků
- 500g zelí
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 200ml rajčatového protlaku
- 200ml vývaru
- 1 lžička cukru
- 1 lžička majoránky
- sůl, pepř
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a orestujeme.
- Přidáme na nudle nakrájené zelí, zalijeme vývarem a dusíme do měkka.
- Přidáme majoránku, protlak a cukr, necháme provařit.
- Za stálého míchání rozpustíme mouku na másle, zalijeme trochou od vývaru, přilijeme k omáčce a povaříme do zhoustnutí.
- Knedlíky uvaříme ve vroucí osolené vodě.
- Smažené knedlíky podáváme s omáčkou vepřo-knedlo-zelo.