9. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřo knedlo zelo rajská omáčka
zdroj: Recepty 24/7

‍Výtečný recept na ⁢tradiční ‌české‍ jídlo – vepřo⁤ knedlo ⁣zelo s lahodnou rajskou omáčkou. Budeš uvařen jako profík díky ‌jednoduchému​ postupu a zároveň si užiješ ⁢vynikající chuť tradičního ⁢jídla z domácí kuchyně. Neodolatelné spojení vepřového⁣ masa, domácích knedlíků a kyselého zelí⁣ v kombinaci s omáčkou z rajčat ⁢a ⁤bylinek ⁤prostě musíš zkusit!‌

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 200g knedlíků
  • 500g zelí
  • 1 cibule
  • 2 ⁢lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200ml rajčatového ⁣protlaku
  • 200ml vývaru
  • 1 lžička⁢ cukru
  • 1 lžička majoránky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli,⁣ přidáme nakrájené maso a orestujeme.
  2. Přidáme na nudle nakrájené zelí, ⁢zalijeme vývarem a⁤ dusíme do⁣ měkka.
  3. Přidáme majoránku, protlak a cukr, necháme provařit.
  4. Za stálého‌ míchání rozpustíme mouku na⁤ másle, zalijeme trochou ⁣od vývaru, ⁤přilijeme ​k omáčce ⁢a povaříme do zhoustnutí.
  5. Knedlíky ‍uvaříme ve ‍vroucí osolené⁣ vodě.
  6. Smažené knedlíky podáváme⁢ s omáčkou vepřo-knedlo-zelo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *