26. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční český recept na vepřové maso pečené s knedlíkem a zelím. V chutné kombinaci těchto ingrediencí se určitě neztratíte! Sledujte náš snadný recept a připravte si chutné jídlo pro celou rodinu. Buďte kuchařem ve své vlastní kuchyni a užijte si lahodné pokrmy. Zvládnete to!
Suroviny
- 600g vepřového masa (plec nebo krk)
- 500g zelí
- 500g brambor
- 2 vejce
- 200g hladké mouky
- 200ml mléka
- 200g strouhanky
- sůl, pepř, kmín, majoránka
- olej na pečení
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Na pánvi osmahněte na oleji dozlatova.
- Zelí poduste na pánvi s olejem, osolte, opepřete a oslaďte trochou cukru.
- Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte na kaši.
- Přidejte vejce, mléko, mouku, sůl a promíchejte.
- Vytvarujte knedlíky a uvařte je ve vroucí vodě.
- V troubě si připravte strouhankový obal na knedlíky.
- Opečte maso zkřupava, dochuťte majoránkou a kmínem.
- Připravte si talíř s knedlíkem, zelím a masem a podávejte.