26. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřo knedlo zelo pečeně.
zdroj: Recepty 24/7

​ Vyzkoušejte tento tradiční český recept na vepřové maso⁣ pečené s knedlíkem a zelím. V chutné kombinaci ⁤těchto ingrediencí se určitě neztratíte! Sledujte náš ‍snadný recept a připravte ‍si chutné jídlo pro⁢ celou rodinu. Buďte kuchařem ve své vlastní ​kuchyni a užijte si lahodné ‌pokrmy. Zvládnete to!

Suroviny

  • 600g vepřového masa ⁢(plec nebo ‌krk)
  • 500g ​zelí
  • 500g brambor
  • 2 vejce
  • 200g hladké‌ mouky
  • 200ml mléka
  • 200g strouhanky
  • sůl, pepř, kmín, majoránka
  • olej na pečení

Postup

  1. Maso ‌nakrájejte na menší⁤ kousky a osolte a opepřete.
  2. Na pánvi osmahněte na ‌oleji dozlatova.
  3. Zelí poduste na ⁣pánvi s olejem, osolte, opepřete ‌a oslaďte trochou⁣ cukru.
  4. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte na kaši.
  5. Přidejte vejce, ⁤mléko, mouku, sůl a promíchejte.
  6. Vytvarujte knedlíky a uvařte je ve vroucí vodě.
  7. V troubě si připravte strouhankový obal na knedlíky.
  8. Opečte maso zkřupava, ⁤dochuťte majoránkou a kmínem.
  9. Připravte si talíř s knedlíkem, zelím a masem a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *