17. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo s názvem “Vepřo knedlo zelo brambory“. Tato lahodná kombinace vepřového masa, knedlíků, zelí a brambor vás určitě dostane. Podívejte se na náš recept a uvařte si tento chutný pokrm doma!
Suroviny
- 600 g vepřového masa
- 300 g brambor
- 500 g zelí
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 6 kuliček nového koření
- 1 lžička majoránky
- sůl, pepř
Postup
- V hrnci svařte vepřové maso, cibuli, česnek, koření a sůl ve vodě. Vařte asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Mezitím uvařte brambory ve slupce, oloupejte je a nakrájejte na plátky.
- V jiném hrnci osmahněte na sádle na nudličky nakrájené zelí, přidejte majoránku, pepř a sůl. Vařte pod pokličkou asi 20 minut.
- Když je maso hotové, vyjměte ho z vývaru a nakrájejte na plátky.
- K vývaru přidejte brambory a uvařte knedlíky.
- Podávejte vepřové maso se zelím a knedlíkem. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Dobrou chuť!