22. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřo knedlo zelo až staročešky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční českou specialitu ​- vepřo⁣ knedlo zelo až staročešky! Tento klasický recept spojuje šťavnaté vepřové ​maso s domácími bramborovými knedlíky a ⁤kyselým zelím. Určitě si pochutnáte na jedinečné kombinaci chutí, které vás vrátí ‌zpět do starých časů. Sledujte náš jednoduchý recept a⁣ připravte si⁤ lahodné jídlo, které potěší celou rodinu!

Suroviny

  • 600g ‍vepřového masa
  • 400g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 500g zelí
  • 200ml mléka
  • 200g slaniny
  • sůl, pepř, ‌kmín

Postup

  1. Nařežeme ⁢maso ⁣na menší kousky‍ a osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
  2. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a dejte do ní na ⁤kostky nakrájené vepřové maso.
  3. V hrnci s vroucí vodou ⁣uvařte maso ‌do ​měkka.
  4. Po uvaření maso‌ vyjměte a⁤ nechte ⁣vychladnout.
  5. Vývar z masa​ můžete použít třeba na zelí.
  6. Zelí​ na⁤ jemno nakrájejte ​a osmahněte s nastrouhanou slaninou.
  7. V malém hrnci ⁤smíchejte⁢ mouku s mlékem ⁤a‍ přiveďte k varu. Pak vařte 2 minuty za stálého ⁢míchání.
  8. V míse smíchejte vývar z masa se směsí z mouky‌ a mléka, přidejte uvařené maso ⁢a zelí se slaninou. Důkladně⁢ smíchejte.
  9. Vejce rozšlehejte vidličkou a přidejte do těsta.
  10. Z těsta vytvarujte knedlíky a⁢ uvařte je ve vroucí osolené vodě.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *