16. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřo-knedlo-zelo.
zdroj: Recepty 24/7

Vepřo-knedlo-zelo je tradiční ⁤české jídlo, které se ​skládá ⁤z pečeného vepřového ‌masa,⁢ houskových ⁢knedlíků‌ a⁣ dušeného zelí. Tento recept ⁢vám ⁢ukáže, jak‍ připravit chutné ​a lahodné ‌jídlo, které se hodí ⁣pro ⁤každou příležitost.⁢ Přidáme do ‍něj ⁢i omáčku, ‍která je pro toto jídlo typická. Vyzkoušejte tento klasický recept ⁣a ‍překvapte své ‌blízké‌ výbornou českou ‍kuchyní.

Recept na Vepřo-knedlo-zelo

Suroviny:

  • 600 g vepřové krkovice
  • 500 g‌ kysaného zelí
  • 500 g houskových knedlíků
  • 1 cibule
  • 2 ⁣stroužky ‌česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce cukru
  • sůl a ‌pepř podle ⁤chuti
  • majoránka

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte sádlo ⁤a ⁢na ⁤něm osmažte na ⁢kostky nakrájenou ⁤cibuli.
  2. Přidejte ⁣na kostky ⁢nakrájenou vepřovou krkovičku a ‌nechte ji⁣ zezlátnout.
  3. Přidejte ​rozmačkaný⁤ česnek, majoránku, sůl⁤ a‍ pepř podle chuti.
  4. Podlijte ‌trochou vody, přikryjte​ a ​nechte dusit, dokud masa ‍nezměkne.
  5. Ve​ velkém hrnci přiveďte ⁣osolenou⁤ vodu ⁢k varu a⁢ vložte do ní ‌knedlíky.
  6. Vařte knedlíky⁣ podle návodu na obalu.
  7. V dalším ⁢hrnci⁤ smažte na másle kysané zelí, které⁣ jste předem‍ osolili a posypali ⁤cukrem.
  8. Nechejte⁣ zelí dusit, aby‍ ztratilo ‍kyselost ⁤a⁣ změklo.
  9. Hotovou krkovičku podávejte s knedlíky a zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *