19. 12. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo – vejce na kyselo s chlebem. Jednoduchý recept plný chutí a tradice, který si zamilujete. Podávejte s křupavým kouskem chleba a nechte se unést lahodnou kombinací kyselého okurkového nálevu a měkkého vařeného vejce. Vyzkoušejte tento klasický pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 4 vejce
- 500 ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 50 g másla
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý chléb
Postup
- Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a přidejte hladkou mouku. Vařte na mírném plameni asi 2 minuty, občas promíchávejte.
- Pomalu přilijte mléko a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- V jiném hrnci uvařte vejce natvrdo.
- Oloupejte vejce a nakrájejte je na plátky. Přidejte je do omáčky a nechte vařit asi 5 minut.
- Smažte chléb na pánvi dozlatova. Podávejte s vejci na kyselo.