19. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Vejce na kyselo s chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‌tradiční​ české jídlo – vejce na kyselo s chlebem. Jednoduchý recept plný chutí a tradice, který si zamilujete. Podávejte s křupavým kouskem chleba a⁤ nechte se unést lahodnou kombinací kyselého okurkového nálevu ⁢a měkkého vařeného vejce.⁤ Vyzkoušejte tento klasický pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 4 vejce
  • 500 ml mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g másla
  • sůl a pepř⁢ podle chuti
  • čerstvý chléb

Postup

  1. Ve ⁣velkém hrnci rozpusťte máslo a přidejte hladkou mouku. ‌Vařte na mírném plameni asi⁣ 2 minuty, občas promíchávejte.
  2. Pomalu přilijte ‌mléko a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte sůl a pepř podle ‌chuti.
  3. V ⁢jiném hrnci‌ uvařte vejce natvrdo.
  4. Oloupejte ⁣vejce a ⁣nakrájejte je na⁢ plátky. Přidejte je ‍do omáčky ⁣a nechte vařit⁢ asi 5 minut.
  5. Smažte chléb ⁤na​ pánvi⁢ dozlatova. Podávejte s vejci na kyselo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *