18. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Vegetariánský karí s hrách
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit lahodným vegetariánským karí s hrách. Tento recept je plný exotických indických koření, které dodají jídlu neodolatelnou chuť a vůni. Skvělá volba pro milovníky vegetariánské kuchyně nebo ty, kteří rádi experimentují s novými recepty. Podávejte s rýží nebo naan chlebem pro dokonalou chuťovou harmonii. Zároveň je to skvělý způsob, jak zahrnout do svého jídelníčku více vlákniny a bílkovin z hrachu. Vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 plechovka nasekaných rajčat
  • 1 plechovka cizrny
  • 400g vařených červených lisek
  • 200ml kokosového mléka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička soli
  • pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud cibule nezevění.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou papriku a vařené lisy červené, osmažte krátce.
  3. Přidejte kari koření, sůl a pepř, promíchejte a nechte chvíli restovat.
  4. Přidejte nasekaná rajčata včetně šťávy, cizrnu a kokosové mléko.
  5. Osolte, opepřete a nechte provařit asi 15 minut na mírném ohni.
  6. Před podáváním ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *