17. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohatý vegetariánský guláš s batáty je skvělou alternativou k tradičnímu masovému guláši. Tato lahodná a zdravá verze jídla je plná chutí a aromatických koření, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a překvapte své blízké!
Suroviny
- 2 středně velké sladké brambory (batáty)
- 1 cibule
- 2 papriky
- 1 malá cuketa
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 plechovka cizrny
- 1 pomerančová nebo zeleninová bujónová kostka
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté pálivé papriky (volitelné)
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup
- Nejprve na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájené papriky a cuketu a dusíme do měkka.
- Přidáme nakrájená rajčata a stroužek česneku a dusíme dalších pár minut.
- Přidáme plechovku nakrájených rajčat a cizrnu, osolíme, opepříme a přidáme kmín a sladkou papriku.
- Přidáme také pálivou papriku podle chuti.
- Nastrouháme do guláše sladké brambory a povaříme do měkka.
- Přidáme bujónovou kostku a dochutíme podle chuti.
- Podáváme s chlebem nebo rýží.