17. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Vegetariánský guláš s batáty
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově bohatý vegetariánský guláš s batáty je skvělou alternativou k tradičnímu masovému guláši. Tato lahodná a zdravá verze jídla je plná chutí a aromatických koření, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a překvapte své blízké!

Suroviny

  • 2 středně velké sladké brambory (batáty)
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 1 malá cuketa
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 pomerančová nebo zeleninová bujónová kostka
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté ​​pálivé papriky (volitelné)
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme nakrájené papriky a cuketu a dusíme do měkka.
  3. Přidáme nakrájená rajčata a stroužek česneku a dusíme dalších pár minut.
  4. Přidáme plechovku nakrájených rajčat a cizrnu, osolíme, opepříme a přidáme kmín a sladkou papriku.
  5. Přidáme také pálivou papriku podle chuti.
  6. Nastrouháme do guláše sladké brambory a povaříme do měkka.
  7. Přidáme bujónovou kostku a dochutíme podle chuti.
  8. Podáváme s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *