25. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Vegetariánský guláš
zdroj: Recepty 24/7

Naše ‌vegetariánská varianta guláše je dokonalou volbou pro ty, kteří⁤ preferují rostlinnou stravu. Tento chutný a výživný recept kombinuje různé druhy ⁢zeleniny s dochucovadly a kořením, aby vám poskytl autentický gulášový ⁢zážitek.‌ Bez masa, ale naprosto plná⁣ chutí, nabízí tento guláš všem vegetariánům i masožravcům neodolatelnou alternativu. Dopřejte si lahodný guláš plný zdravých ‍ingrediencí a cítěte se ⁢spokojeni, žijící ⁢v souladu s vaším rostlinným životním stylem.

Suroviny

  • 2 papriky ⁤(červená a žlutá)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky‍ česneku
  • 2⁣ brambory
  • 200g červené čočky
  • 400g rajčat z konzervy
  • 2 ‍lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky ⁤sladké papriky
  • 1 lžička​ mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 500ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř⁢ dle chuti
  • čerstvá petrželka na​ ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový⁢ olej a osmahněte na něm nadrobno⁢ nakrájenou cibuli. Přidejte na kostky nakrájené papriky a ⁣brambory, a osmahněte je dozlatova.
  2. Přidejte utřený česnek, sladkou papriku a kmín. ⁢Promíchejte‍ a nechte chvíli podusit.
  3. Přidejte rajčata z konzervy,⁤ červenou čočku a zeleninový vývar. Osolte a opepřete dle​ chuti.
  4. Na mírném plameni vařte guláš asi 30-40‌ minut, dokud se zelenina a čočka nezměknou.
  5. Před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *