25. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Naše vegetariánská varianta guláše je dokonalou volbou pro ty, kteří preferují rostlinnou stravu. Tento chutný a výživný recept kombinuje různé druhy zeleniny s dochucovadly a kořením, aby vám poskytl autentický gulášový zážitek. Bez masa, ale naprosto plná chutí, nabízí tento guláš všem vegetariánům i masožravcům neodolatelnou alternativu. Dopřejte si lahodný guláš plný zdravých ingrediencí a cítěte se spokojeni, žijící v souladu s vaším rostlinným životním stylem.
Suroviny
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 brambory
- 200g červené čočky
- 400g rajčat z konzervy
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 500ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na kostky nakrájené papriky a brambory, a osmahněte je dozlatova.
- Přidejte utřený česnek, sladkou papriku a kmín. Promíchejte a nechte chvíli podusit.
- Přidejte rajčata z konzervy, červenou čočku a zeleninový vývar. Osolte a opepřete dle chuti.
- Na mírném plameni vařte guláš asi 30-40 minut, dokud se zelenina a čočka nezměknou.
- Před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou.