6. 9. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Vegetariánské lasagne se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné vegetariánské lasagne se špenátem, ideální volbu pro zdravý a chutný oběd či večeři. Náš recept vám ukáže, jak snadno připravit vrstvy špenátu, ricotty a lahodných rajčat mezi pláty těstovin, vše zapečené do zlatova s bohatou vrstvou sýra. Užijte si plnou chuť bez masa s tímto klasickým italským jídlem v vegetariánské verzi, které potěší každého gurmána.

Suroviny

  • 9 plátků lasagní (předvařených nebo určených k přímému použití)
  • 500 g mraženého špenátu
  • 250 g ricotty
  • 200 g mozzarelly
  • 50 g parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 400 ml bešamelové omáčky
  • Olivový olej
  • Soľ a čerstvě mletý černý pepř
  • Muškátový oříšek (dle chuti)

Postup

  1. Na pánvi na troše olivového oleje osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte rozmražený špenát a nechte ho chvíli podusit, aby se odpařila zbytečná voda.
  3. Ochutíte soľou, pepřem a muškátovým oříškem. Přimíchejte ricottu a vše důkladně promíchejte.
  4. V zapékací misce střídavě vrstvěte špenátovou směs, lasagne plátky a bešamelovou omáčku. Začněte a zakončete bešamelovou omáčkou.
  5. Na vrch nakrájejte mozzarellu a posypte parmezánem.
  6. Pokryjte alobalovou folií a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, pak odstraňte folii a pečte dalších 10 minut, nebo dokud vrch nezhoustne a nezazlátne.
  7. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut odpočinout před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *