29. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Chutné a výživné vegetariánské kari a cizrna – recept plný exotických koření a lahodných zelenin, který potěší vaše chuťové buňky. Připravte si toto jednoduché a zdravé jídlo plné bílkovin a vlákniny, které vás doslova okouzlí svou lahodnou a vyváženou chuťí. Užijte si toto vegetariánské kari jako hlavní jídlo nebo jako skvělou přílohu k rýži nebo quinoi. S tímto receptem na vegetariánské kari s cizrna si budete jistě pochutnávat.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400g plechovka cizrny
- 400g plechovka krájených rajčat
- 200ml kokosového mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
-
- Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
- V hrnci rozehřejte olivový olej.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Přidejte cizrnu (včetně šťávy z plechovky) a nakrájená rajčata.
- Zalijte kokosovým mlékem a nechte povařit.
- Po chuti osolte a opepřete.