29. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Vegetariánské kari s cizrna
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a výživné vegetariánské kari a cizrna – recept plný exotických koření a lahodných zelenin, který potěší vaše chuťové buňky. Připravte si toto jednoduché a zdravé jídlo plné bílkovin a vlákniny, které vás doslova okouzlí svou lahodnou a vyváženou chuťí. Užijte si toto vegetariánské kari jako hlavní jídlo nebo jako skvělou přílohu k rýži nebo quinoi. S tímto receptem na vegetariánské kari s cizrna si budete jistě pochutnávat.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400g plechovka cizrny
  • 400g plechovka krájených rajčat
  • 200ml kokosového mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

    1. Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
    2. V hrnci rozehřejte olivový olej.
    3. Přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
    4. Přidejte kari koření a promíchejte.
    5. Přidejte cizrnu (včetně šťávy z plechovky) a nakrájená rajčata.
    6. Zalijte kokosovým mlékem a nechte povařit.
    7. Po chuti osolte a opepřete.

 

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *