15. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Vegetariánská rajčatová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Vegetariánská rajčatová polévka je lahodný a zdravý recept, který se hodí pro všechny vegetariány a milovníky rajčat. Tato polévka je plná chuti a obsahuje bohaté množství zdravých látek. S využitím čerstvých rajčat, zeleniny a bylinkového koření vytvoříte výbornou a osvěžující pokrm, který si zamilujete. Navíc je recept jednoduchý a rychlý na přípravu. Přidejte do svého jídelníčku tuto vynikající vegetariánskou rajčatovou polévku a dopřejte si zdravý a plnohodnotný oběd či večeři.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g rajčat
  • 1 mrkev
  • 1 zelená paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l rajčatového protlaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky (např. petrželka nebo bazalka) – optionálně

Postup

  1. Cibuli a česnek nadrobno pokrájejte.
  2. Rajčata oloupejte a pokrájejte na menší kousky.
  3. Mrkev a papriku oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  4. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek a osmahněte dozlatova.
  5. Přidejte rajčata, mrkev a papriku. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Míchejte a vařte asi 10 minut, než se zelenina zjemní.
  7. Přilijte rajčatový protlak a zeleninový vývar.
  8. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte těsně pod bodem varu asi 20 minut.
  9. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  10. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  11. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami, pokud si přejete.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *