18. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si zdravou vegetariánskou quinou s grilovanými zeleninami v tomto lahodném receptu. Skvělá kombinace lehké quinoy a různých druhů grilovaných zelenin vás nadchne! Vyzkoušejte tento chutný pokrm plný vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 1 šálek quinoi
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 1 cibule
- 1 rajče
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř a oregano dle chuti
Postup
- Quinou propláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit ve vývaru podle návodu na obalu.
- Připravte si zeleninu – cuketu, papriku, cibuli a rajče nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nasekaný česnek.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a za stálého míchání grilujte asi 10-15 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte quinou do grilované zeleniny a promíchejte.
- Ochutnejte solí, pepřem a oreganem dle chuti.
- Podávejte teplou vegetariánskou quinou s grilovanými zeleninami. Dobrou chuť!