2. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný veganský guláš z čočky plný bohatých chutí a aromatických koření. Tento jednoduchý a zdravý recept je skvělou alternativou k tradičnímu guláši a je ideální pro vegetariány a vegany. Podívejte se na detailní postup přípravy a dopřejte si výborné jídlo plné proteinů a vlákniny.
Suroviny
- 1 šálek sušené červené čočky
- 2 cibule, nakrájené na kostičky
- 2 mrkve, nastrouhané
- 2 brambory, nakrájené na kostičky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Nejprve si čočku naklokte ve vodě a nechte ji nabobtnat.
- Na pánvi si rozpalte olej a osmažte cibule dozlatova.
- Přidejte nastrouhanou mrkev a nakrájené brambory a osmažte je do měkka.
- Přidejte nasekaný česnek a nechte chvíli restovat.
- Přidejte sladkou papriku, kmín a koriandr a promíchejte.
- Přidejte krájená rajčata a zeleninový vývar a nechte vařit asi 15 minut.
- Přidejte nabobtnanou čočku a nechte vařit dalších 15 minut, dokud není čočka měkká.
- Ochutnejte solí a pepřem a hotovo!