2. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganský guláš z čočky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodný veganský guláš z čočky plný bohatých chutí a aromatických koření. Tento jednoduchý a zdravý recept je skvělou alternativou k tradičnímu guláši a je ideální pro vegetariány a vegany. Podívejte se na detailní postup přípravy a dopřejte si výborné jídlo plné proteinů a vlákniny.

Suroviny

  • 1 šálek sušené červené čočky
  • 2 cibule, nakrájené na kostičky
  • 2 mrkve, nastrouhané
  • 2 brambory, nakrájené na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si čočku naklokte ve vodě a nechte ji nabobtnat.
  2. Na pánvi si rozpalte olej a osmažte cibule dozlatova.
  3. Přidejte nastrouhanou mrkev a nakrájené brambory a osmažte je do měkka.
  4. Přidejte nasekaný česnek a nechte chvíli restovat.
  5. Přidejte sladkou papriku, kmín a koriandr a promíchejte.
  6. Přidejte krájená rajčata a zeleninový vývar a nechte vařit asi 15 minut.
  7. Přidejte nabobtnanou čočku a nechte vařit dalších 15 minut, dokud není čočka měkká.
  8. Ochutnejte solí a pepřem a hotovo!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *